Vínne kvasinky 10g / na 50 l

Kód: 71906110
0,65 €
Skladom (11 ks)

Detailné informácie

Podrobný popis

Vínne kvasinky sú určené na kvasenie vín a ovocných štiav. Konkrétny druh kvasiniek uvedený v popise je Saccharomyces cerevisiae, čo je bežný druh kvasiniek používaný pri výrobe vín.
 
Návod na použitie týchto vínnych kvasiniek je nasledovný: obsah vrecka sa rozpustí v 1 decilitri zmesi muštu a vody, pričom pomer je 1/3 muštu a 2/3 vody. Táto zmes by mala mať teplotu 35-40 stupňov Celzia. Po premiešaní necháme zmes stáť 20 minút a potom ju pridáme do muštu alebo rmutu.
 
Dávkovanie vínnych kvasiniek je 10 gramov na 50 litrov muštu alebo rmutu. V prípade, že sa stretávate s problémom hnilého hrozna alebo nízkou teplotou, ktoré bránia kvaseniu, odporúča sa použiť 1,5 až 2-násobné množstvo kvasiniek na obnovenie kvasenia.
 
Tieto vínne kvasinky majú optimálnu kvasnú teplotu medzi 12 a 34 stupňov Celzia. Ich účinnosť pri kvasení sa pohybuje do obsahu alkoholu 13,5 objemových percent.
 
V rámci odporúčaní sa uvádza, že je vhodné použiť živnú soľ spolu s týmito vínnymi kvasinkami. Živná soľ pomáha stimulovať rast a rozmnožovanie kvasiniek, čo môže byť prospešné pre proces kvasenia.
 
Vínne kvasinky sú balené v obale s hmotnosťou 10 gramov.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: