Thiovit Jet 60 g
Kód: 12225Podrobný popis
Thiovit je kontaktný prípravok založený na síre, známy svojím ochranným účinkom proti hubovým chorobám, najmä múčnatkám. Jeho výhodou je rýchly nástup účinnosti a možnosť použitia aj proti roztočom.
Použitie:
- Na ochranu jabloní proti múčnatke jabloňovej
- Na uhorky a tekvicoveú zeleninu proti múčnatke uhorkovej
- Na mrkvy a petržlenu proti múčnatke mrkvovej
- Na vinič proti múčnatke
- Na okrasné rastliny proti múčnatke
- Na jahôdy proti múčnatke jahodovej
Odporúčané použitie:
- Na jabloniach sa odporúča aplikovať v štádiu myšieho uška a po odkvete, s opakovaním ošetrenia v intervaloch 5-10 dní.
- Pri viničoch je optimálny čas na aplikáciu pri dosiahnutí dĺžky výhonov 20 cm, tiež s opakovaním v intervaloch 5-10 dní.
- Pri ochrane viniča proti erinóze a akarinóze sa odporúča aplikácia po reze, tesne pred rašením.
Thiovit je ideálnou voľbou pri potrebe obmeniť a prestriedať prípravky proti múčnatke. Jeho rýchle pôsobenie a kontaktná povaha ho robia účinným nástrojom v boji proti múčnatkám a roztočom.
Plodina |
Škodlivý činiteľ |
Koncentrácia v % |
Dávka do 10 L vody na 100m2 |
Čakacia lehota v dňoch |
Povolené kombinácie a poznámky |
Jablone |
Múčnatka jabloňová |
60g |
3 dni podľa návodu |
||
Vinič |
Múčnatka viniča |
60g |
3 dni |
Pred kvitnutím (stolové hrozno)
|
|
Vinič |
Múčnatka viniča |
40g |
3 dni |
Po odkvitnutí (stolové hrozno)
|
|
Vinič |
Múčnatka viniča |
60g |
42 dní |
Pred kvitnutím (na víno)
|
|
Vinič |
Múčnatka viniča |
40g |
42 dní |
Po odkvitnutí (na víno)
|
|
Vinič |
Erinóza na viniči |
150 - 200g |
AT |
|
|
Vinič |
Akarinóza na viniči |
150 - 200g |
AT |
|
|
Jahody |
Múčnatka jahôd |
30-40g |
AT |
|
|
Uhorky |
Múčnatka na uhorkách |
30g |
3 dni |
|
|
Tekvicová zelenina |
Múčnatka na uhorkách |
50g |
3 dni |
|
|
Okrasné rastliny |
Múčnatka na okrasných rastlinách |
30-50g |
AT |
||
Mrkva |
Múčnatka na mrkve a petržlene |
30g |
3 dni |
||
Petržlen |
Múčnatka na mrkve a petržlene |
30g |
3 dni |
SKRATKA - AT - sa prípravok aplikuje v presne stanovenom agrotechnickom termíne alebo v určitom vývojovom štádiu ošetrovanej plodiny, za stanovených podmienok uplynie dostatočne dlhý čas do zberu alebo konzumácie ošetrenej plodiny a nemalo by dôjsť k ohrozeniu zdravia konzumenta.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.